wibiya widget


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική. Και πήγαν στην άκρη και οι αγανακτισμένοι, και το ΔΝΤ, και το χρέος των πολιτικών προς την Ευρώπη που ζητάνε να τους το εξοφλήσουμε εμείς, και η υποχρέωση του πολιτικού μας συστήματος προς τις τράπεζες που πρέπει να πληρωθεί με οποιοδήποτε τίμημα, και το μεσοπρόθεσμο, και όλα.
Ανακαλύψαμε λέει , ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στήνονται παιχνίδια. Ανακαλύψαμε ότι το πρωτάθλημα μας είναι βρώμικο. Τι μας λέτε ρε μεγάλοι? Για τόσο ηλίθιους μας περνάτε? Εσάς περιμέναμε να το ανακαλύψετε? Τους τελικούς του 1962 & του 1964 στο κύπελλο μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του οποίου ο κόσμος έσπασε τα πάντα και δεν τελείωσε ποτέ τον θυμάται κανείς? Από τότε υπάρχει η…………υποψία ότι τα παιχνίδια φτιάχνονται. Όμως τότε δεν υπήρχε ΔΝΤ, ούτε μεσοπρόθεσμο, ούτε Τρόικα.
Από τον Φεβρουάριο λένε οι…….υγιέστατοι κύριοι δημοσιογράφοι ήξεραν, η μάλλον τους είχαν ανακοινώσει ότι τον Ιούνιο θα βγουν όλα στη φόρα, θα αρχίσει η κάθαρση.
Αφού λοιπόν από τον Φεβρουάριο τα ξέρατε, τι περιμένατε? Ξύπνησε ένα πρωί η δικαστίνα η κυρία Παπανδρέου, (έλεος, παντού αυτό το όνομα, τυχαίο?) και αποφάσισε να πάρει τη σκούπα και το φαράσι της και να καθαρίσει το χώρο του ποδοσφαίρου μας? Και γιατί δεν σταματούσατε το πρωτάθλημα τότε και να αρχίσετε το σκούπισμα?
Σατανική σύμπτωση να αρχίζει η κάθαρση τώρα που προσπαθούν να περάσουν το μεσοπρόθεσμο, να σταματήσουν οι εφημερίδες, τα κανάλια, ο κόσμος , και οι γιαγιούλες ακόμα να ασχολούνται με τα ουσιαστικά προβλήματα που μας έχουν φορτώσει και βνα αναρωτιούνται τι θα γίνει με τον…Μάκαρο, τον…Αχιλλέαρο, τον….Βαγγέλαρο, τον….Νικόλαρο και όλους αυτούς. Θέλετε κάθαρση κύριοι, καθαρίστε τους εαυτούς σας πρώτα, κόψτε τον τζόγο, το (δυσ)στοίχιμα, το λόττο, το πρώτο, το κίνο, και όλα αυτά τα τυχερά παιχνίδια που φορτώσατε στην πλάτη του Έλληνα μόνο και μόνο για να του τα παίρνεται από παντού πουλώντας ψεύτικη ελπίδα. Και τότε να δεις καθαρό ποδόσφαιρο, πλυμένο με λουλάκι και αλισίβα όπως έπλενε η γιαγιά μου.
Αλλά σε ποιόν μιλάω, σε αυτούς που έκαναν το χρηματιστήριο τζόγο? Που έκαναν ανθρώπους να αυτοκτονήσουν επειδή έχασαν όλη την περιουσία τους σε μετοχές, στους εφευρέτες των εταιρειών «φούσκα” ?
Δεν μασάμε, δεν μας πείθετε πια, δεν έχετε το κύρος, την αξιοπιστία, το ειδικό βάρος, τα επιχειρήματα, την……… προσωπικότητα με όποιο τρόπο κι αν μετριέται αυτή, να μας πείσετε.
Πάρτε λοιπόν τα ΜΜΕ σας, τις τράπεζες σας, την τρόικα σας, του ΔΝΤ σας και πηγαίνετε σε άλλο γήπεδο να παίξετε μπάλα. Σε αυτό το γήπεδο το παιχνίδι είναι στημένο, μόνο που το ξέρουμε, και όχι μόνο το ξέρουμε αλλά αυτή τη φορά το στήσαμε εμείς, οι αγανακτισμένοι Έλληνες και ξέρετε κάτι? Ήταν να μην αρχίσουμε να σας στήνουμε παιχνίδια, ήταν να μην πάρουμε φόρα γιατί τώρα…….
Και για να σας θυμίσω και μια φράση που κάποτε κάποιοι την είχαν καραμέλα,
“Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω” και όχι μόνο δεν γυρίζει πίσω, αλλά στο διάβα του παρασέρνει όλη τη λάσπη, όλη τη βρομιά που θα βρει στο δρόμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails