wibiya widget

Danniel & Mariane Pearl η απάντηση στο χάος















A few years later, my husband, Danny Pearl, a reporter for The Wall Street Journal, was kidnapped and brutally murdered by religious extremists in Pakistan. I was five months pregnant with our son. Danny's killers claimed that he was a spy working for the CIA and Mossad, the Israeli intelligence agency, and that because he was a Jew and an America, he deserved death. In reality, Danny was a true citizen of the world who spoke several languages, even some Arabic; he was full of life, smart as hell and funny, too. I adored him. When he died, everything I learned from my parents' lives and deaths came back to me—the politics, the cynicism, my mother's fundamental belief in human nature, the justice, the pride, the dignity. It all came back. And I knew too well the one thing that could defeat me and, my extension, my husband's memory and our son: helplessness. I decided that if those who killed my husband were determined to show the gruesome side of humanity, I would display its integrity, beauty and resilience. That would be my true revenge.
Λίγους μήνες μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, οι δημοσιογράφοι Ντάνιελ (της Wall Street Journal) και Μαριάν Περλ βρίσκονται στο Καράτσι του Πακιστάν ως ανταποκριτές για τις εφημερίδες τους. Είναι παντρεμένοι και η Μαριάν βρίσκεται στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Ο Ντάνιελ μια μέρα κανονίζει την τελευταία του συνέντευξη στο Πακιστάν με έναν μουσουλμάνο θρησκευτικό ηγέτη. Όμως, καθ’ οδόν για το χώρο όπου θα δινόταν η συνέντευξη, ο Ντάνιελ απαγάγεται.
Οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν προσπαθούν να βγάλουν άκρη, ο Υπουργός των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ ζητάει να απελευθερωθεί ο δημοσιογράφος, ο κόσμος παρακολουθε
i. Και η Μαριάν ελπίζει μέχρι την τελευταία στιγμή πως όλα θα πάνε καλά.Όμως δεν έγινε έτσι.Ο Ντάνυ δολοφονήθηκε βίαια.Το σώμα του βρέθηκε κομμένο σε 10 κομμάτια.
Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι ο αντίθετος από εκείνου που φαίνεται.Διαβάζοντας τα παραπάνω ποιός δεν ένιωσε την αδικία,τον πόνο,την απόγνωση αλλά και τον θυμό..
Ο Danny δεν έφυγε άδικα, δεν το επέτρεψε ο ίδιος αλλά δεν το επιτρέπει ακόμα και σήμερα η γυναίκα του.
Το βιβλίο και η ταινία A mighty heart έγιναν για να διαδόσουν τα όσα πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν αυτοί οι δύο θαυμάσιοι άνθρωποι.
Όταν οι τρομοκράτες(ας τους πούμε έτσι) έστειλαν μια φωτογραφία του DannyMariane την έδειξε στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο σπίτι για να βρούν τον Danny και είπε :Το βλέπεται αυτό ...Χαμογελάει.Έχει ένα όπλο στο κεφάλι του,..χαμογελάει και μου λέει ότι είναι καλά.
Σε μια άλλη φωτογραφία ο Danny προσπαθεί να σχηματίσει με τα δάκτυλα του το σήμα της ειρήνης.(προσπαθεί να δώσει μηνύματα στους δικούς του ότι είναι εντάξει)
Καθ’ όλη την διάρκεια της έρευνας η Mariane δεν σταμάτησε να είναι συνεργάσιμη και να έχει εμπιστοσύνη σε ολους όσους ήθελαν και προσπαθούσαν σκληρά να βρεθεί ο σύζυγός της. Δεν στάθηκε σε φυλετικές διακρίσεις αλλά αντίθετα πίστεψε στην δύναμη της θέλησης η οποία είναι πιο δυνατή απο οποιαδήποτε προκατάληψη.
Η ίδια είπε σε συνεντευξή της ενώ ο Danny ήταν όμηρος ..<<πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ένα διάλογο ,να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο.Δεν πρέπει να τυφλωνόμαστε από το μίσος και την εκδίκηση>>
Δεν μπορούσε να αφεθεί και να καταρρεύσει.Εκείνη καταλάβαινε τον Danny.Εκείνον και τα μηνύματά του.
Όταν είδαν το βίντεο με την δολοφονία του Danny Mariane δεν το είδε ποτέ) όλοι ένιωσαν οτι απέτυχαν.Η Mariane τους είπε <<δεν αποτύχαμε .Ο σκοπός τους είναι να τρομοκρατούν.Εγώ δεν τρομοκρατήθηκα και σείς δεν μπορείτε να τρομοκρατηθείτε>>
Όταν ο Danny και η Mariane παντρεύτηκαν εκείνος της είπε <<θα δημιουργήσουμε έναν υπέροχο κόσμο μαζί>> και αυτό έκαναν και συνεχίζουν ..
Πίστευαν ότι με το να είσαι μάρτυρας των γεγονότων και με το να επιτρέπεις να ακουστούν όλες οι φωνές ,η αληθινή δημοσιογραφία μπορούσε να γεφυρώσει τις κοινωνικές διαφορές.Η Mariane μένει πιστή σ΄αυτή την αρχή,αρνούμενη να υποκύψει στο μίσος και στο φόβο.Καταφέρνει να κρατάει τον συζυγό της ζωντανό συνεχίζοντας να πιστεύει σε όσα πίστευαν μαζί.Ο Danny θα ήταν «νεκρός» αν εκείνη εγκατέλειπε.Μέσω της γυναίκας του όμως συνεχίζει ..εκείνη είναι που τον φέρει μαζί της συνεχίζοντας την πίστη τους στις αξίες και στις ιδέες,κυριαρχόντας έτσι πάνω στην κακή φύση του ανθρώπου.
« Αποφάσισα ότι αν αυτοί που σκότωσαν τον άνδρα μου ήταν αποφασισμένοι να δείξουν την πιο άσχημη πλευρά της ανθρωπότητας,τότε εγώ θα αντιπαρέθετα την ακεραιότητα,την ομορφιά και την ανθεκτικότητα.Αυτή θα ήταν η πραγματική μου εκδίκηση.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails