wibiya widget

ΕΝΑ ZEPPELIN ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Καλύτερο ροκ τραγούδι όλων των εποχών ψηφίστηκε το «Stairway to heaven»LEDCD004  ledsep04nf6

 

 

 

 

 

 

 

 

Το εξώφυλλο του δίσκου Zeppelin IV, που περιέχει το θρυλικό «Stairway to heaven»

Θεωρείται -δικαίως- το κλασικότερο ροκ κομμάτι όλων των εποχών. Επιβεβαιώνοντας το γεγονός, οι ακροατές του ψηφιακού ραδιοφωνικού σταθμού Planet Rock, σε ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου, ανέδειξαν το θρυλικό Stairway to heaven των Led Zeppelin ως το καλύτερο ροκ τραγούδι που γράφτηκε ποτέ.

Το κλασικό ροκ αριστούργημα των Zeppelin χρονολογείται 39 χρόνια πίσω, το 1971. Στην ψηφοφορία του Planet Rock συγκέντρωσε το 70% των προτιμήσεων όσων ακροατών συμμετείχαν.

Freebird των Lynyrd Skynyrd, Bohemian rhapsody των Queen, Smoke on the water των Deep Purple και Paranoid των Black Sabbath είναι τα τραγούδια που συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών.

«Είναι ίσως το μοναδικό τραγούδι για το οποίο όλοι συμφωνούν πως είναι κλασικό» σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο DJ Μαρκ Τζιβς, όπως μετέδωσε σχετικά το BBC. «Μετά από τόσα χρόνια, δεν υπάρχει τίποτα που να το έχει αγγίξει» συμπλήρωσε.

Οι Led Zeppelin είδαν και άλλα δύο κομμάτια τους να μπαίνουν στο τοπ-10 των ακροατών. Το επίσης θεωρούμενο κλασικό Whole lotta love βρέθηκε στην έκτη θέση, ενώ το Rock and roll στην όγδοη. Στην έβδομη θέση έφτασε το χιλιοτραγουδισμένο Hotel California των Eagles, ένατο ήταν το Highway to hell των AC/DC και τη δεκάδα έκλεισε το All along the watchtower του Τζίμι Χέντριξ.

Το τοπ-100 των ροκ τραγουδιών όλων των εποχών, όπως το ψήφισαν οι ακροατές του Planet Radio, μεταδίδεται ραδιοφωνικά από τη συχνότητα του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails